Jsme to co jíme.


Dnešní doba

17.01.2013 22:46

 

Stres, sedavé zaměstnání, předem upravovaná a dlouho skladované potraviny, jídlo bohaté na tuky a cukry s malým obsahem živin, rostoucí obezita u dětí, to je realita dnešního života. Řešení? Zdravý životní styl.

Jsme to co jíme

Kolik nás má čas zajistit organismu každý den správné množství a správný druh živin? Máte dostatek trpělivosti počítat nutriční hodnoty na etiketách potravin, jimiž jsou přeplněné regály v supermarketech?

Zdraví je to nejcennější co máme a proto by se většina z nás měla zamyslet nad tím, jak se o své zdraví staráme a něco pro své zdraví udělat. Základem je zdravé a výživné jídlo. Za posledních 20 let se obsah živin v různých potravinách snížil téměř o polovinu. To je jeden z důvodů, proč dnes v 21. století by měl každý z nás používat alespoň nějaké základní doplňky stravy, které jsou potřeba pro naše zdraví.

Program základní výživy Herbalife vám pomůže zásobovat organismus veškerými živinami, takže vy svůj volný čas můžete věnovat jiným věcem v životě, ať je to cokoliv.

Nejlepší investice je investice do svého zdraví

Na začátku všeho stojí vyvážená výživa. Celková kondice organismu je často ovlivněná nedostatkem nezbytných živin, které organismus potřebuje ke své činnosti. Jednoduše řečeno, nedostatek vyvážené stravy.

Mnoho z nás v dnešní době žije ve stresu, nemá čas na přípravu výživných pokrmů a nápojů. Rychlá občerstvení a jiné polotovary obvykle neobsahují nezbytné vitamíny, minerály, vlákninu a protein. Smutnou skutečností je, že překvapivě vysoký počet lidí nemá dostatek vyvážené výživy. To může mít různé důvody. Viníky často bývají velké porce,  přesnídávky, sendviče či různé polotovary. Také nedostatek času, znalostí nebo snaha vynechaný oběd nahradit velkou večeří. To znamená, že mnoho z nás organismu během dne nedodá vyváženou výživu.

Co pro nás znamená rychlé občerstvení – někteří zvolí karbenátek, hranolky a perlivý nápoj. Jiní dají přednost koblihám nebo koláčům. Možná víte nebo nevíte, že tyto potraviny mají vysoký obsah kalorií, tuku, cukru a soli. Karbenátek samotný má více než 500 kalorií a téměř žádnou vlákninu, proteiny, vitamíny a minerály.

Vaše tělo potřebuje vyváženou výživu, potraviny s nízkým obsahem kalorií optimálním obsahem proteinu a dostatkem vlákniny, nezbytných vitaminů a minerálů. Jak byste se cítili, kdyby tohle všechno bylo v jednom praktickém jídle, například koktejlu, který připravíte během minuty a přesto vám dodá nezbytné živiny? Nedostatek vyvážené výživy a nesprávná životospráva však mohou mít i další důsledky. Jedním takovým je obezita. Podle světové zdravotnické organizace je na svět více než miliarda lidí trpících nadváhou. Z toho asi 300 milionů je obézních. Mezi méně viditelné důsledky patří chronická onemocnění obvykle související s obezitou. Jsou to např. choroby srdce nebo cukrovka typu 2. Těmto můžeme často předejít změnou stavování a vyšší fyzickou aktivitou. Nedostatek výživy však může být stejně negativní, jako nadměrná spotřeba. Dokonce i když si myslíte, že se stravujete správně, mohou vám chybět některé důležité živiny. Např. vegetariáni musí dbát na dostatek vitamínu B12, který je nezbytný pro činnost nervového systému. Další příklad – ovoce a zelenina. Každý by měl denně sníst alespoň 5 kusů. Přesto se někomu 5 kusů zdá příliš mnoho a jiní považují porci hranolků za porci zeleniny. Krátce řečeno 9 z 10ti si vůbec neuvědomuje jak velký vliv na organismus má to, co konzumujeme. Dokonce, i když účinek není vidět okamžitě, nedostatek výživy se může projevit v pozdějším věku. To všechno však lze změnit.

 

Herbalife vám nabízí jednoduché a přesto vysoce efektivní řešení. Jádrem programu jsou základní nutriční produkty. Ať je vám 18 nebo 80, jste muž nebo žena, bez ohledu na váš životní styl. Vyvážená výživa je pro vás nutností, chcete-li žít optimálním, aktivním způsobem.

Produkty Herbalife vám poskytnou veškeré živiny, které organismus denně potřebuje k dosažení skvělého vzhledu a pocitu. Prvním krokem k dosažení vyvážené výživy jsou koktejly Formule 1 sloužící jako náhrada jídla. Každý den lidé na celém světě spotřebují více než milion koktejlů. Proč tedy tolik lidí zvolilo Formuli 1 jako součást svého každodenního nutričního programu? Protože Formule 1 obsahuje tu správnou kombinaci složek, jakou výživné jídlo má mít. Obsahuje sójový protein, který je známý svými výživnými vlastnostmi. Díky tomu, že se pomalu uvolňuje, je skvělý pro udržení energie, takže během dne již nebudete pociťovat kolísání energie. Také vám může pomoci udržet optimální hladinu cholesterolu, budete-li konzumovat alespoň 25g denně jako součást stravy s nízkým obsahem saturovaných tuků a také podporuje tvorbu svalové hmoty, máte-li dostatek pohybu.

—————

Zpět